lista skladnikow:
10 szparagow
sol
cukier
5 plasterkow boczku
6 ziemniakow
wegeta
pieprz
2 duze piersi z kurczaka
1 jajko
1 lyzka oliwy
1 lyzeczka mielonego chili
1 lyzka sosu sojowego
3 garscie slonecznika
odlamuje koncowki szparagow
obieram je do 1/3 dlugosci
do gotujacej sie wody dodaje troche cukru i soli
gotuje na pol twardo ok 2 min
wyciagam do ostygniecia
kroje dwie piersi z kurczaka w wieksze kawalki/ale o podobnej grubosci zeby sie rownomiermie smazyly
mieszam 1 jako+1 lyzka oliwy+1 lyzka sosu sojowego+ 1 lyzeczka mielonego chili,dokladnie mieszam
kawalki kurczaka maczam w marynacie i obtaczam w sloneczniku
ziemniaki kroje na cwiartki
gotuje,ale nie do miekkosci
na blache leje 1 lyzke oliwy,wrzucam ziemniaki,posypuje wegeta i pieprzem
wstawiam na 40-50 min do piekarnika/220 stopni
szaparagi owiniete bekonem smaze na grilowej patelni
kawalki kurczaka smaze z odrobina oliwy
tak prezentuje sie gotowe danie
bylo naprawde bardzoooo smaczne
polecam Wam moj przepis
x
szparagi to nie moja bajka niestety :|
OdpowiedzUsuńja tez musze miec na nie ochote i wiem ze nie kazdy je lubie :)
Usuńszparagi smakowicie;)
OdpowiedzUsuńskorzystałam z poprzedniego przepisu i wszyscy byli zachwyceni i ja też :D
OdpowiedzUsuńbardzo mnie to cieszy :) polecam sie na przyszlosc!
Usuńten przepis bardzo mnie zainteresował, bo nigdy nie jadłam szparagów.. hmm :) dobrze, że są wakacje to częściej będę miała czas na kuchenne nowości :) na pewno skorzystam z Twoich przepisów! :)
Usuńdaj prosze znac jak juz go zrobisz czy smakowalo!x
Usuńkocham szparagi ♥
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWiesz aniu, że ja jeszcze nie jadłam szparagów...nigdy nie wiedziałam jak zabrać się do ich obróbki:) Twój przepis wygląda smakowicie i chyba przekonałaś mnie żeby spróbować:)
OdpowiedzUsuńAniu* :DD
Usuńja tez dopiero od niedawna je robie :) najwazniejsze zeby kupic je swieze i dobrze obrobic,bardzooo dobre tez sa robione na parze x
UsuńJa na diecie jestem, a tu takie pyszności widzę :)
OdpowiedzUsuńziemniaki gotowane i z piekarnika,kurczak ze slonecznikiem i szparagi ale bez bekonu i juz jest light,zreszta nie ma w tym daniu duzo kalorii :)
UsuńMmmm ;D pychaa !
OdpowiedzUsuńSmakowitości;)
OdpowiedzUsuńO smakowity przepis,powiem Ci,że nigdy nie jadłam szparagi,jak tylko będę mieć możliwość zakupienia jej u siebie to chętnie wypróbuje Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńbedzie mi bardzo milo,daj znac koniecznie czy smakowalo!x
UsuńWygląda przepysznie! Jak kiedyś będę miała kuchnię z prawdziwego zdarzenia to będę takie pyszności przyrządzać.
OdpowiedzUsuńWow:O chce to zjeść!! Wygląda niesamowicie apetycznie. Masz talent do gotowania i do podawania potraw. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ślinka cieknie!! :O :O
OdpowiedzUsuńzdrowe nie znaczy nudne :) a do tegooo jakie smaczne,kolorowa zroznicowana dieta+cwiczenia I juz widze pierwsze efekty :) x
UsuńSmakowicie to wygląda :P
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie! uwielbiam szparagi ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie widziałam takiej potrawy :))
OdpowiedzUsuńPrzepis MEGA apetyczny! Ojjj!
OdpowiedzUsuńo ja, moge wbić na jedną szparage? ;D
OdpowiedzUsuńjesli jestes w okolicy,zapraszam serdecznie!
Usuńnie jadłam jeszcze szparagów :( Dobre są?Smak można porównać do.... ?
OdpowiedzUsuńSciskam
do fasolki szparagowej,ale jest troche wyrazniejszy :)
Usuńfasolkę czasem lubię zjeść :) Dzięki:*
Usuńmniam mniam same pyszności!:))
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam świeżych szparagów :)
OdpowiedzUsuńmmmm - zapowiada się pysznie !
OdpowiedzUsuńprzyznam się, że jeszcze nie jadłam szparagów,ale patrząc na Twoją potrawę, myślę, że warto spróbować :)
OdpowiedzUsuńjej !!!!! jak to smakowicie wygląda i pewnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńKanału na YT nie mam niestety, nie moge sie odwazyć na publiczne wystapienie :)
masz naprawde ogromny talent i jestem pewna ze jesli krecilabys filmiki odzew bylby mega pozytywny :) do odwaznych swiat nalezy!
Usuńale pycha, spróbuję na pewno! Super przepis !:))
OdpowiedzUsuńuwielbiam szparagi, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :D wygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuń