Obserwatorzy

czwartek, 4 lipca 2013

Szparagi z bekonem,pieczone ziemniaki i kurczak ze slonecznikiem.

lista skladnikow:
10 szparagow
sol
cukier
5 plasterkow boczku
6 ziemniakow
wegeta
pieprz
2 duze piersi z kurczaka
1 jajko
1 lyzka oliwy
1 lyzeczka mielonego chili
1 lyzka sosu sojowego
3 garscie slonecznika
 
 
  odlamuje koncowki szparagow
obieram je do 1/3 dlugosci
do gotujacej sie wody dodaje troche cukru i soli
gotuje na pol twardo ok 2 min
wyciagam do ostygniecia
kroje dwie piersi z kurczaka w wieksze kawalki/ale o podobnej grubosci zeby sie rownomiermie smazyly
mieszam 1 jako+1 lyzka oliwy+1 lyzka sosu sojowego+ 1 lyzeczka mielonego chili,dokladnie mieszam
kawalki kurczaka maczam w marynacie i obtaczam w sloneczniku
ziemniaki kroje na cwiartki
gotuje,ale nie do miekkosci
na blache leje 1 lyzke oliwy,wrzucam ziemniaki,posypuje wegeta i pieprzem
wstawiam na 40-50 min do piekarnika/220 stopni
szaparagi owiniete bekonem smaze na grilowej patelni
kawalki kurczaka smaze z odrobina oliwy
tak prezentuje sie gotowe danie
bylo naprawde bardzoooo smaczne
polecam Wam moj przepis
x
 
 

38 komentarzy:

  1. szparagi to nie moja bajka niestety :|

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tez musze miec na nie ochote i wiem ze nie kazdy je lubie :)

      Usuń
  2. szparagi smakowicie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. skorzystałam z poprzedniego przepisu i wszyscy byli zachwyceni i ja też :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo mnie to cieszy :) polecam sie na przyszlosc!

      Usuń
    2. ten przepis bardzo mnie zainteresował, bo nigdy nie jadłam szparagów.. hmm :) dobrze, że są wakacje to częściej będę miała czas na kuchenne nowości :) na pewno skorzystam z Twoich przepisów! :)

      Usuń
    3. daj prosze znac jak juz go zrobisz czy smakowalo!x

      Usuń
  4. Bardzo smacznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wiesz aniu, że ja jeszcze nie jadłam szparagów...nigdy nie wiedziałam jak zabrać się do ich obróbki:) Twój przepis wygląda smakowicie i chyba przekonałaś mnie żeby spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tez dopiero od niedawna je robie :) najwazniejsze zeby kupic je swieze i dobrze obrobic,bardzooo dobre tez sa robione na parze x

      Usuń
  6. Ja na diecie jestem, a tu takie pyszności widzę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ziemniaki gotowane i z piekarnika,kurczak ze slonecznikiem i szparagi ale bez bekonu i juz jest light,zreszta nie ma w tym daniu duzo kalorii :)

      Usuń
  7. O smakowity przepis,powiem Ci,że nigdy nie jadłam szparagi,jak tylko będę mieć możliwość zakupienia jej u siebie to chętnie wypróbuje Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bedzie mi bardzo milo,daj znac koniecznie czy smakowalo!x

      Usuń
  8. Wygląda przepysznie! Jak kiedyś będę miała kuchnię z prawdziwego zdarzenia to będę takie pyszności przyrządzać.

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow:O chce to zjeść!! Wygląda niesamowicie apetycznie. Masz talent do gotowania i do podawania potraw. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ślinka cieknie!! :O :O

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdrowe nie znaczy nudne :) a do tegooo jakie smaczne,kolorowa zroznicowana dieta+cwiczenia I juz widze pierwsze efekty :) x

      Usuń
  10. wygląda przepysznie! uwielbiam szparagi ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nigdy nie widziałam takiej potrawy :))

    OdpowiedzUsuń
  12. Przepis MEGA apetyczny! Ojjj!

    OdpowiedzUsuń
  13. o ja, moge wbić na jedną szparage? ;D

    OdpowiedzUsuń
  14. nie jadłam jeszcze szparagów :( Dobre są?Smak można porównać do.... ?
    Sciskam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. do fasolki szparagowej,ale jest troche wyrazniejszy :)

      Usuń
    2. fasolkę czasem lubię zjeść :) Dzięki:*

      Usuń
  15. mniam mniam same pyszności!:))

    OdpowiedzUsuń
  16. Nigdy nie jadłam świeżych szparagów :)

    OdpowiedzUsuń
  17. mmmm - zapowiada się pysznie !

    OdpowiedzUsuń
  18. przyznam się, że jeszcze nie jadłam szparagów,ale patrząc na Twoją potrawę, myślę, że warto spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  19. jej !!!!! jak to smakowicie wygląda i pewnie smakuje :)

    Kanału na YT nie mam niestety, nie moge sie odwazyć na publiczne wystapienie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. masz naprawde ogromny talent i jestem pewna ze jesli krecilabys filmiki odzew bylby mega pozytywny :) do odwaznych swiat nalezy!

      Usuń
  20. ale pycha, spróbuję na pewno! Super przepis !:))

    OdpowiedzUsuń
  21. uwielbiam szparagi, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :D wygląda pysznie :D

    OdpowiedzUsuń

dziekuje za kazdy komentarz!!
nie pytaj OBSERWUJEMY??
napewno wejde na Twojego Bloga w wolnej chwili
wulgarne komentarze ,spam bedzie usuwany
x x x